Omgeving

Wandelen

Zin in een wandeling, kort of lang? ’s Morgens of ’s avonds? We kunnen jullie 6 themawandelingen aanbieden in de directe omgeving, die uitgestippeld zijn door de Wandelknooppunten/Wandelnetwerk Kempische Kolonies.

Streekgebonden wandelingen, vaak in natuurgebieden zijn ontstaan door kleiwinning van de vroegere steenbakkerijen uit deze omgeving.

Fietsen

Langs de oevers van het kanaal Dessel- Schoten, die als een blauwe ader door Beerse stroomt is het aangenaam fietsen.

Ook het Bels lijntje, een fietsroute over een oude spoorlijn is zeer populair.

Het dichtstbijzijnde knooppunt is 72 van het fietsknooppunten netwerk Provincie Antwerpen.

Westmalle: Ora et Labora

Wie kent er niet het meest bekende trappistenbier ter wereld? De abdij kun je helaas niet bezoeken , maar de omringende natuur is meer dan de moeite waard, zowel te voet als met de fiets.

En na die verkwikkende wandeling ligt vlakbij de abdij ‘Café Trappisten’. Daar kun je genieten-spreekwoordelijk- van bloed, zweet en tranen van de paters Trappisten. ‘Ora et labora’, da’s Latijn voor ‘bid en werk’.     Westmalle van ‘t vat, met authenthieke abdijkaas erbij, zalig!

www.trappisten.be

Bobbejaanland

Dit gezellige pretpark is de perfecte daguitstap voor jong en oud. Meer dan 35 attracties in originele themazones wachten op je om er een onvergetelijke dag van te maken.

www.bobbejaanland.be

De Lilse Bergen

Dit recreatie park met zwem- watersport vijver en mega speeltuin garanderen een avontuurlijk dagje.

www.delilsebergen.be

Domein De Renesse

Het kasteel van de graven de Renesse vormt een opvallende blikvanger in het hart van Oostmalle. Het domein omvat een 16e eeuws kasteel met koetshuis. Een prachtig park met vijver, vroege ijskelder en een immense mammoetboom. Je kan het park overdag verkennen en iets eten of drinken in het gezellig restaurant ‘ Het Koetshuis’

www.domeinderenesse.be

Stad Turnhout

Enkele bezienswaardigheden en activiteiten in Turnhout en omstreken zijn:

 • Bowling 
 • Cinema UGC
 • Escaperoom: Escape 2300 
 • Nationaal museum van de speelkaart
 • Kasteel van de hertogen van Brabant
 • Het begijnhof- UNESCO werelderfgoed
 • Taxandriamuseum
 • Sint-Pieterskerk
 • Vennegebied
 • Cultuurhuis ‘De Warande’
 • Meduceum
 • Jachthaven

www.toerismeturnhout.be

Merksplas kolonie

Een belangrijke erfgoedsite met beschermde monumenten in een uniek landschap waar vroeger de zogenaamde ‘landlopers’ leefden. Ontdek het zelf en breng een bezoek aan deze bijzondere plek! Maak eerst kennis met het bezoekerscentrum Kolonie 5-7 in de voormalige varkensstal van de grote hoeve. Zet daarna met de fiets of te voet je tocht verder door het landschap.

https://www.kolonienvanweldadigheid.eu

Plantentuin ‘De Kleine Boerderij’

Een bezoek aan deze plantentuin staat garant voor een leuke dag uit voor jong en oud.

Het is een bijzondere collectietuin met verscheidene uitzonderlijke plantencollecties van onder andere hortensia’s, Afrikaanse lelies, magnolia’s, pioenrozen, toverhazelaars, daglelies, bamboes en vele andere.
Een groep vrijwilligers geven elke dag het beste van zichzelf in de tuin en het tuincafé.

www.plantentuinmerksplas.be

Wortel – Kolonie

Unesco werelderfgoed sinds 2021

Vlakbij de Belgisch – Nederlandse grens vind je 403 hectaren aan dreven, velden en bossen. Je komt er helemaal tot rust.

Wil je jezelf onderdompelen in de boeiende geschiedenis van de kolonie van ‘Weldadigheid’? Dan kan dit d.m.v. een escaperoom, of een escapespel buiten  met tablets, steps of scooters,  een unieke beleving waar geschiedenis, avontuur en natuur samenkomen.

Te boeken in het belevingshuis De landloper

www.landloper.be